Gå til innhold

Oppussing av gamle hagemøbler

august 17, 2013

Vi har noen gamle tremøbler som vi ville pusse opp istedenfor å kjøpe nye. Å ta vare på det man har istedenfor å kaste det når det ikke er like fint – er for meg å leve fremtidsrettet. Slik vi i den vestlige verden konsumere ting føler jeg at hvis alle gjør litt så skaper det en forskjell – jeg ønsker å tro det!

Slik så hagebordet ut da vi startet. Slitt, møkkete og soppbefengt.

Slik så hagebordet ut da vi startet. Slitt, møkkete og soppbefengt.

Først så høytrykkspylte jeg all møblene. Ja jeg vet det kan flise seg opp litt, men det måtte bare høytrykkspyles. Da forsvant også råttene deler - særlig neders på bena.

Først så høytrykkspylte jeg all møblene. Ja jeg vet det kan flise seg opp litt, men det måtte bare høytrykkspyles. Da forsvant også råttene deler – særlig nederst på bena. Slik så bordet ut da.

Mannen pusset så alle møblene «glatte», med sandpapir på en slipemaskin. Kan også bruke god gammeldags kloss med sandpapir.

Vi måtte kutte et par cm på alle bena fordi de var blitt råtne av å stå på fuktig plen i alle år uten å være noe særlig impregnert. Et ben måtte byttes ut helt – Mannen kalte det å sette på en hagemøbelprotese:-)

Så satte vi alle bena (to stoler, bord og benk i syltetøyglass med impregnering – kan bruke iskrembokser som eksemplet viser nedenfor. Jeg tok desverre ikke bilde av det vi gjorde så jeg fant et eksempel på nettet som jeg viser nednfor.

Bildet er hentet ifra www.klikk.no

Bildet er hentet i fra http://www.klikk.no

Deretter grunnet jeg og malte to strøk med Akrylat utendørsmaling.

Backer akryltmaling

Denne malingen er vannbasert og har visst 15 års fargegaranti. Vi har malt utemøbler og balkong med denne malingen og skal også male huset vårt med denne malingen.

Ferdig - tok sin tid!

Ferdig – tok sin tid!

Her er møblene sååå hvite og ferdigmalt. Jeg har noen koselige puter for møblene også, men jeg ville vise et bilde med bare møblene.

No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: