Gressløk – frys og tørk
Jeg har masse gressløk i hagen. Nå var det på tide å ta inn resten. Jeg tar vare på gressløken på 2 måter.
1. Jeg trørker den i ovenen på 70 grader med en døren på gløtt – en sleiv holder døren oppe.
2. Jeg klipper den opp og putter den på glass som jeg fryser. Hele sommeren gjør jeg dette og da bare klipper jeg mer gressløk i glasset til det fullt.
Å ta vare på urter er et fint tilskudd til matvarelageret. Krydder og urter har mye å si for smaken. Har men ris, buljong, tomatpurre og litt urter så kan man lage smakfull mat av risen som er fra basislageret
- Gressløk klar til å tørkes i ovnen
- Klippes opp i vanlige brukte syltetøyglass
- Denne gangen ble det to glass med fersk gressløk
- Ferdigtørket gressløk
Hei! Så fin en side du har. Jeg kom tilfeldigvis over den da jeg skulle finne en måte å oppbevare gressløken i hagen på 🙂 Vår familie tenker mye som dere når det gjelder levesett.Jeg kommer nok innom å ser flere ganger. Lykke til og God bless!
Mvh, Marie
Sy hyggelig tilbakemelding. Jeg var inne på bloggen din også. Spennende!
Hei, ser du tørker gressløken på 70 grader med åpen dør, men hvor lenge? (Tid) Første gang jeg skal prøve dette selv 😉 Håper du kan svare meg på eposten min 🙂
Har en fantastisk stor plante som jeg mener er dill. helt lik. Den kommer igjen år etter år. men så skrives det at dill er ettårig. er det riktig ? Mvh helen
Hei.
Hvis du googler så ser du at dill er en ettårig plante, men det kan hende at din det er frø fra planten som vokser året etter?