God gammeldags laksemiddag
Til middag i dag hadde vi laks. trukket i fiskekraft . Kokte nypoteter, gulerøtter. Hjemmelaget grønnsaksblanding av ferske råvarer – smaker så mye bedre ennn frossengrønnsaker. Agurk i lake (nam, nam). og en rømme- og hvitløksaus.
Det var deilig, tradisjonsrik og god fiskemiddag. Anbefales veldig.
Mat (masse) til 4 personer (Mannen og Meg, Sønnen og Kjæresten)
Laks 8 koteletter (matvarelageret i fyseren)
2 fiskebuljonerninger (fra matvrl)
Nypoteter 10 stkGrønnsaksblanding
3 gulerøtter – skjært i små biter
1/3 blomkålhode – skjært i små biter
1/3 brokkolikvast – skjært i små biterAgurk i lake
1 agurk
2 dl vann
4 ss blank eddik 7% (fra matvrl)
1 ss sukker (rørsukker fra matvrl)Rømmesaus
6 dl lettrømme (to beger)
2 poser Garlic dip mix (dip posene har vi i matvrl også)Begynn medå lage agurk i lake først slik at den kan stå å trekke lenge. Gjerne lag den om morgenen.
Bland rømmesausen slik at den kan stå litt mesnt man lager middagen.
Kok poteter, trekk fisken i buljonvann som først har kokt.
Skjær grønnsaken i små biter og kok i ca 7 min.
Server.
Laksen bruker vi å kjøpe hel hver gang det er på tilbud med hel laks. Så deler vi den i 2-3 cm koteletter og legger den i fryseren i porsjonspakninger på 4 koteletter i hver.
Det så kjempegodt ut 😀
Så koselig sagt av deg – Veldig godt var det.