Gå til innhold

God gammeldags laksemiddag

september 20, 2011

Laks til middag er så deilig og sunt.

Til middag i dag hadde vi laks. trukket i fiskekraft . Kokte nypoteter, gulerøtter.  Hjemmelaget grønnsaksblanding av ferske råvarer – smaker så mye bedre ennn frossengrønnsaker. Agurk i lake (nam, nam). og en rømme- og hvitløksaus.

Det var deilig, tradisjonsrik og god fiskemiddag. Anbefales veldig.

Mat (masse) til 4 personer (Mannen og Meg, Sønnen og Kjæresten)

Laks 8 koteletter (matvarelageret i fyseren)
2 fiskebuljonerninger  (fra matvrl)
Nypoteter 10 stk

Grønnsaksblanding
3 gulerøtter – skjært i små biter
1/3 blomkålhode  – skjært i små biter
1/3 brokkolikvast  – skjært i små biter

Agurk i lake
1 agurk
2 dl vann
4 ss blank eddik 7% (fra matvrl)
1 ss sukker (rørsukker fra matvrl)

Rømmesaus
6 dl lettrømme (to beger)
2 poser Garlic dip mix (dip posene har vi i matvrl også)

Begynn medå lage agurk i lake først slik at den kan stå å trekke lenge. Gjerne lag den om morgenen.
Bland rømmesausen slik at den kan stå litt mesnt man lager middagen.
Kok poteter, trekk fisken i buljonvann som først har kokt.
Skjær grønnsaken i små biter og kok i ca 7 min.
Server.

Laksen bruker vi å kjøpe hel hver gang det er på tilbud med hel laks. Så deler vi den i 2-3 cm koteletter og legger den i fryseren i porsjonspakninger på 4 koteletter i hver.

2 kommentarer leave one →
  1. september 20, 2011 8:02 pm

    Det så kjempegodt ut 😀

  2. september 20, 2011 8:30 pm

    Så koselig sagt av deg – Veldig godt var det.

Leave a reply to magdeli Avbryt svar