Skip to content

Forfremmet fra lege til mor

august 11, 2013

FGC_mother-childrenI går så jeg på en film som heter «The Impossible» som er en sann historie som handler om en familie med tre barn som er på juleferie i Thailand i Khao Lak i 2004. Den store tsunamien treffer stedet de er på med voldsomme krefter, og vi følger hva som skjer med familien.

I begynnelsen av filmen da familien kom til feriestedet sitt snakker de med en mann fra Thailand. Moren i familien forteller at hun egentlig er lege men er nå hjemme for å ta seg av sine tre barn. Hvorpå mannen fra Thailand svarer:

» Å du har fått en forfremmelse» (til å være hjemmeværende mor)»

Om svaret er kulturelt betinget (noe som ville være fantastisk – fordi i vestlig kultur har det å være lege høyrer status enn å være hjemmeværende mor), eller personen var høflig eller prøvde å være morsom vet jeg ikke, men det var befriende godt å kunne høre et slikt svar.

kirken vår (selvsagt andre steder også) lærer vi at moderskapet er den største potensielle innflytelse på godt og ondt i et menneskenes liv. Det edleste kall i verden er å være mor. Sant moderskap er den vakreste av alle kunstarter, det største av alle yrker.

«Mødre, sett pris på den rollen som er så unikt kun deres og for hva himmelen selv sender engler til for å våke over deg og dine små. Ditt arbeid er et frelsende arbeid og derfor vil du bli forøket/forstørret, godtgjort, gjort mer enn du er, bedre enn du er og bedre enn du noen gang har vært»
Moderskap: Et evig partnerskap med Gud. Av Elder Jeffery R. Holland.

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: