Skip to content

Er du klar for at FM-radioen din blir stengt i 2017?

februar 10, 2012

DAB+ - radio

“I Aftenposten onsdag 8. februar (s. 11) leste jeg “ I 2017 heldigitaliseres radio-Norge, og har du ikke innen den tid investert i en digitalradio (DAB), blir du uten radiosignaler.”

Jeg har helt siden 1991 vært klar over at radio må være en del av beredskapslageret. Nyttårsaften 1991 var den store orkanen på Vestlandet , og jeg var på besøk i min hjemby Kristiansund. På grunn av skadene orkanen gjorde var vi uten strøm i 3 dager. Den eneste informasjonen om hva som skjedde fikk vi gjennom radioen. Vi hadde batteri i den, men de ble brukt opp fort. Kioskene og noen bensinstasjoner holdt åpent med stearinlys som lyskilde (pga. vinter og dårlig vær var det mørkt nesten hele dagen), men vi måtte lete en stund før vi fant en kiosk/bensinstasjon som ikke var utsolgt på batterier. Så hjemme hos oss har vi en CD spiller med radio som både går på strømnettet og på batteri, nettopp fordi denne radioen er en del av beredskapslageret vårt.

Forsvaret har jo også signaler som vil bli brukt i krisetider (som brukes og  testes kl. 12.00 en gang i mellom) som betyr  “Viktig melding ! Lytt på radioen”

Men innen 2017 må vi skaffe oss ny radio – en DAB- radio. At vi måtte kjøpe oss en DAB_radio har jeg forstått en stund, men det som artikkelen i Aftenposten også  belyste,  var at vanlig DAB-radio var ikke nok.  Vi må faktisk kjøpe en DAB+ – radio for at det skal fungere med den nye teknologien som alle må bruke i fra 2017.

Så er du en av de 200.000 som allerede har kjøpt seg en vanlig DAB-radio så må du nok skifte den ut til en DAB+ – radio før 2017.

“I kravet fra kulturdepartementet må  mer enn halvparten av befolkningen lytte daglig til digitalradio innen 1. januar 2015 hvis det skal bli slukking i 2017. Hvis ikke utsettes overgangen til 2019. I dag ligger andelen på 25 prosent.” (kilde Aftenposten 8. februar 2012 s. 11)

 Uansett hvilken radio vi må ha så er det et “must” at den kan gå på batteri også.  Multifunksjonell – til bruk i hverdagen og som en del av beredskapslageret.

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: