Skip to content

Krydderkake med honning

november 1, 2011

Med ennå varm og rennende sjokolade

I dag ble denne kaken lagd med produkter i fra matvarelagere vårt – utenom egg da.

250 g sukker
4 egg
200 g smør
1/2 dl melk (lag gjerne i fra tørrmelk)
225 g honning
250 hvetemel (jeg har speltmel)
2 ts bakepulver
1 ts nellik
1ts ingefær

GLASUR
200 g mørk sjokolade (70%)
3 ss smør

Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
Smelt smøret og avkjøl litt.
Varm forsiktig opp honningen og melken under omrøring til honningen blir flytende.
Tilsett smøret og honningblandingen i eggedosisen.
Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med slikkepott.

Hell røren over i en langpanne (20×30 cm)
Stek kaken midt i ovnen på 175 o  i ca 25 min. Avkjøl kaken.

Glasur: Ha smør og sjokolade i en bolle og smelt forsiktig over vannbad. (dette sløyfer jeg – jeg lar det smelte rett i kaserollen på svakeste varme). Stryk den varme glasuren over den avkjølte kaken.
(Kilde Hjemmet nr. 10 /2009)

Advertisements
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: