Skip to content

Tyttebærsyltetøy

september 10, 2011
tags:

I dag har jeg lagd tyttebærsyltetøy av 1 kg tyttebær.

Oppskrift:

1 kg tyttebær
Maks 2,5 dl sukker (jo mindre jo sunnere)
Certo frysepulver

Bland Certo og sukker sammen. Hell dette opp i bærene og
rør syltetøyet i en mikser (ikke hurtimikser – ikke lag grøt)
til passe syltetøy. Sett på glass og frys de ned.

Tyttebærsyltetøy i gjenbrukte glass som det var syltetøy på i fjor.

Deilig til alt som bruker å ha brun saus. Gryter, kjøttkaker, kjøtt. Vi har det t.o.m til kalkunmiddag (den har jo nesten brun saus – litt mer fløtesuas)

PS Smart å ha syltepulver i matvarelageret. Jeg har nok for en 4 kg syltetøy. Eplesyltetøy, rabarbrasyltetøy, plommesyltetøy og alle slags bærtypesyltetøy. Alt dett er jo så godt.

Advertisements
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: